Hoe plant je de bloembol?

Planten van bloembollen - Voorjaar gestart

Het voorjaar begint eigenlijk al in de herfst met het planten van de bloembollen. Je kan ze in de grond zetten vanaf september tot december; de meest ideale maand is echter oktober en november. De bloembol heeft namelijk wat tijd nodig om wortels te vormen, voordat de eerste vorst komt. En wanneer je de bollen vroeger plant, staan de planten in het voorjaar te vroeg boven de grond, en ontstaat daardoor kans op vorstschade.

Om in de lente te kunnen bloeien, heeft een bol de onmisbare winter nodig. Een koude periode dus, die minimaal 9 weken moet duren met het liefste een temperatuur onder de 10 graden Celsius. Meer vind je onder de levenscyclus van de bol door de heer Wilbrord gemaakt.

En dan is het zover, de lente, en jij kan genieten van de schoonheid van de bollen. Er zijn op de markt zoveel soorten dat we helaas niet alles in onze tuin kunnen planten. Voor onze tuin hebben we de volgende bollen gekozen.

Als je de bollen ook het volgende jaar in bloei wilt zien, laat het blad dan met rust, zodat het kan afsterven. Tot dat moment kan het groene blad nog de nodige stoffen voor de bol opvangen. Zo kan in de bol bijvoorbeeld een nieuwe bloemknop aangelegd worden. In juli kan men de bol uit de grond halen, pellen, en in een droge ruimte bewaren. Ik laat ze overigens altijd gewoon in de grond staan.


© 2008 - 2024 bloembollenwereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel